divendres, 16 de novembre del 2012

Conferència de Jaume Cela

5º dia setmana de la SAE (I)

L'últim dia de la setmana de la SAE vam tenir una conferència del mestre Jaume Cela, actualment director del CEIP Escola Bellaterra, i escriptor de molts llibres, sobretot de literatura infantil i juvenil on ha guanyat molts premis.

Ens va donar moltes explicacions i consells de com arribar a ser un bon mestre, donant-nos consells i actituds que s'han de tenir davant dels infants.

Entre tots aquets consells ens va anar dient una llista de verbs que ha de complir un professor quan esta amb els seus alumnes, sobretot a la etapa d'Educació Infantil ja que es una etapa molt important on s'han de sentir valorats i estimats al ser tan petits, i aquests verbs són els següents:

-Acollir: Les criatures en la seva i absoluta singularitat no lis tenim que posar condicions, tenim que fer el possible per la criatura i que es sentin bé i agust.

-Mostrar: El món és un lloc molt complex, s'ha de mostrar tota la realitat, que ho coneguin tot i que descobreixin les coses.

-Acompanyar: Els mestres tenim que donar estabilitat emocional, ajudar amb tot el els nens van aprenent, estar al seu costat i que el nen pugui percebre que la seva mestra l'estima sinó el seu sentiment pot quedar afectat.

-Motivar: Als nens els hi tenim que donar ànims, cultura de l'esforç associada a la cultura de la motivació. Motivar als infants amb les coses que li poden beneficiar en el seu aprenentatge o el seu futur.

-Escoltar: S'ha de saber escoltar, de forma que ens permeti interpretar el que demanen, donar sentit a l'experiència de l'altre, estar molt atent al que ens diu, no al que nosaltres pensem que és.

-Ajudar a preguntar: Inculcar als nens en que l'escola és el lloc per a fer preguntes, no han de tenir por d'equivocar-se, tenen que preguntar.

-Donar autonomia: Ajudar als infants a dissenyar els seus projectes de vida, cada alumne a de fer el que ell vulgui, ha de escollir el que vol.

-Responsabilitat: Han de ser responsables de la seva vida i també de la dels altres.

-Valorar el coneixement: És importat el que s'aprèn, mai se li ha de dir a un nen que no farà res a la vida, sempre s'ha d'aplaudir les coses bones que fa, així sent més motivació i li reforça.

-Saber esperar: Cada nen te el seu ritme d'aprenentatge i de creixement.

-Sentit d'humor: S'ha de ser alegre i divertit davant dels nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada