dijous, 29 de novembre del 2012

Cercle cromàtic i saturació dels colors

Aquest dies a classe de plàstica hem estat treballant amb els colors, fent la saturació i el cercle cromàtic.

Per fer el cercle cromàtic en grups de taula vam fer barreges entre els colors primaris i de mica en mica vam anar creant un ampli ventall de tots els colors.

I per fer la saturació vam agafar els colors primaris que són el magenta, el blau cian i el groc i els vam barrejar amb negre, gris i blanc.

Aquests van ser els resultats:










dilluns, 26 de novembre del 2012

La Viquipèdia

Primer de tot, la Viquipèdia és una enciclopèdia lliure, que es manté gràcies a una organització sense ànim de lucre, que és la Fundació Wiquipèdia, ja que el nom de Viquipèdia  és una versió catalana del projecte de Wikipèdia.

Aquesta pàgina es fomenta per un treball en comú i col·lectiu, on una vegada t'has creat un usuari pots accedir i posar informació per aixì compartir-la amb la resta de la societat.

Té cinc pilarts fonameltals que són:


BluePillar.svg
La Viquipèdia és una enciclopèdia que incorpora elements de les enciclopèdies generals, i de les enciclopèdies especialitzades.

GreenPillar.svg
La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral", és a dir, intenta aconseguir que els articles no exagerin un punt de vista específic. Això requereix oferir la informació des de tots els angles possibles i implica, per una banda, citar les fonts autoritzades que puguin verificar-se sempre que sigui possible, però, d'altra banda no significa que totes les visions han de posar-se al mateix nivell, sinó en la seva mesura justa. Cada vegada que aparegui un conflicte per determinar quina versió és la més neutral, cal declarar un període de reflexió mitjançant un cartell de discutit a l'article. 

YellowPillar.svg
La Viquipèdia és de contingut lliure, de manera que tothom hi pot col·laborar i la pot distribuir lliurement. Respecteu els drets dels autors que no volen que sigui d'aquesta manera. 

OrangePillar.svg
La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta. Respecteu els vostres companys viquipedistes fins i tot quan no compartiu les seves opinions. Comporteu-vos civilitzadament. Eviteu els atacs personals i les generalitzacions quan es crispin els ànims; eviteu les guerres d'edicions; actueu amb bona fe, sense sabotejar la Viquipèdia per enfortir els vostres arguments. 

RedPillar.svg
La Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà d'aquests cinc principis generals. Llanceu-vos-hi!, perquè la gràcia d'editar és que, encara que es persegueix, no es requereix la perfecció. I no tingueu por de canviar res. Totes les versions anteriors dels articles estan guardades; no hi ha forma que pugueu espatllar per accident la Viquipèdia o destruir el seu contingut irremeiablement.

Webs consultades:
http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Els_cinc_pilars

dimecres, 21 de novembre del 2012

Creació d'un Racó de Música

L'altre dia a classe de música, tota la classe en grups de 5 persones vam crear "racons de música". Són petits espais on es creen ambients segons el tema que es vulgui fer i on els nens poden accedir ells mateixos sense necessitat de cap adult, i poden experimentar, fer activitats o reforçar tot el que vaguin aprenent al llarg del curs.

El meu grup estava format per la Cristina, la Silvia, la Maca, la Gemma i jo.
I les activitats que vam pensar nosaltres van consistir en:
  • Una capsa gran i, a l'interior d'aquesta, 15 capses petites de colors amb un dibuix diferent a cadascuna en representació d'una cançó infantil.
  • Un mòbil de bressol amb les notes musicals de l'escala del DO penjant.
  • Pots amb diferents materials a l'interior (llenties, pedres, terra, arròs, etc) Per crear diferents sons.
  • Un pentagrama gegant fet al terra amb les seves notes musicals i la clau de SOL.  
  • Diferents targetes amb cada nota musical (DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI, DO).
  • Trencaclosques de temàtica sobre cançons infantils i vocabulari musical.

Aquí us deixo algunes de les fotografies que vam fer:







dimarts, 20 de novembre del 2012

Cmaptools

L'altre dia classe de Gtic vam fer una activitat, la qual consistia en un document de text redactat que el teníem que transformar en un mapa conceptual, on vam tenir que entendre, analitzar i relacionar conceptes i elements.

Primer de tot vam accedir al programa Cmaptools on se'ns va obrir una finestra en blanc, i que per poder començar a fer el nostre exercici, vam fer doble clic,i a continuació, ja ens va sortir el primer requadre per poder fer el mapa conceptual i a partir d'aquí ja ho vam anar relacionant.

Al principi va ser una mica complicat ja que era la primera vegada que ho fèiem servir, i a més, el text per escrit et feia dubtar d'algunes coses. Però una vegada ja vam tenir les idees clares ja vam saber relacionar-ho tot.

I aquest va ser el mapa conceptual que jo vaig fer:


dilluns, 19 de novembre del 2012

Gliffy

L'altre dia a classe de Gtic vam treballar els fluxogrames, que són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.

Per fer una de les activitats de fluxogrames vam utilitzar una eina on-line anomenada Gliffy http://www.gliffy.com/, on amb ella vam poder fer un.

 I mitjançant l'exemple d'un semàfor que vam fer a classe vam fer els passos a seguir, sobre les decisions i accions que s'han de prendre, que com bé està informat a la imatge de sota, cada forma té un significat.



I a continuació el fluxograma mitjançant Gliffy que vaig fer jo:

dissabte, 17 de novembre del 2012

Concert musical

5º dia setmana de la SAE (II)

Per finalitzar la setmana de la SAE van venir uns ex-alumnes de Blanquerna, on ens van fer unes demostracions musicals, que consitien en cançons musicals utilitzant materials que cridaven l'atenció per als nens, com per exemple, titelles, ocells de fusta que feien petits sorolls, instruments estranys de colors que eren com tubs i que feien diferents sorolls.

Va ser una activitat molt divertida i alegre per a tots on primer va ser com una representació però desprès vam acabar tots cantant i ballant cançons com En Joan Petit, el Bugui bugui, etc.

divendres, 16 de novembre del 2012

Conferència de Jaume Cela

5º dia setmana de la SAE (I)

L'últim dia de la setmana de la SAE vam tenir una conferència del mestre Jaume Cela, actualment director del CEIP Escola Bellaterra, i escriptor de molts llibres, sobretot de literatura infantil i juvenil on ha guanyat molts premis.

Ens va donar moltes explicacions i consells de com arribar a ser un bon mestre, donant-nos consells i actituds que s'han de tenir davant dels infants.

Entre tots aquets consells ens va anar dient una llista de verbs que ha de complir un professor quan esta amb els seus alumnes, sobretot a la etapa d'Educació Infantil ja que es una etapa molt important on s'han de sentir valorats i estimats al ser tan petits, i aquests verbs són els següents:

-Acollir: Les criatures en la seva i absoluta singularitat no lis tenim que posar condicions, tenim que fer el possible per la criatura i que es sentin bé i agust.

-Mostrar: El món és un lloc molt complex, s'ha de mostrar tota la realitat, que ho coneguin tot i que descobreixin les coses.

-Acompanyar: Els mestres tenim que donar estabilitat emocional, ajudar amb tot el els nens van aprenent, estar al seu costat i que el nen pugui percebre que la seva mestra l'estima sinó el seu sentiment pot quedar afectat.

-Motivar: Als nens els hi tenim que donar ànims, cultura de l'esforç associada a la cultura de la motivació. Motivar als infants amb les coses que li poden beneficiar en el seu aprenentatge o el seu futur.

-Escoltar: S'ha de saber escoltar, de forma que ens permeti interpretar el que demanen, donar sentit a l'experiència de l'altre, estar molt atent al que ens diu, no al que nosaltres pensem que és.

-Ajudar a preguntar: Inculcar als nens en que l'escola és el lloc per a fer preguntes, no han de tenir por d'equivocar-se, tenen que preguntar.

-Donar autonomia: Ajudar als infants a dissenyar els seus projectes de vida, cada alumne a de fer el que ell vulgui, ha de escollir el que vol.

-Responsabilitat: Han de ser responsables de la seva vida i també de la dels altres.

-Valorar el coneixement: És importat el que s'aprèn, mai se li ha de dir a un nen que no farà res a la vida, sempre s'ha d'aplaudir les coses bones que fa, així sent més motivació i li reforça.

-Saber esperar: Cada nen te el seu ritme d'aprenentatge i de creixement.

-Sentit d'humor: S'ha de ser alegre i divertit davant dels nens.

dijous, 15 de novembre del 2012

Dia de pràctica a l'Escola Bressol

4º dia setmana de la SAE

L’escola on vaig anar a fer la pràctica un dels dies de la setmana de la SAE va ser a la Casa dels Infants de Castelldefels, una escola Bressol que va des dels 0 als 3 anys. Només entrar em va semblar una lloc molt ampli i lluminós, tot ple de cristalleres i grans finestrals per on entrava molta llum del dia i hi donaven al pati, on es podien apreciar molts jocs i joguines per a tots els nens.

A mi em va tocar anar amb els més petits, a la classe dels lactants, recordo que quan hi vaig entrar a la classe amb la meva padrina, i els vaig veure als set nens gatejant per terra i arrastrant-se com podien, em va donar una sensació de tendresa al veure’ls tan petits i indefensos, em miraven tots amb uns ulls de sorpresa sobretot una nena d’ulls blaus que no parava de riure, encara que no tenia dents i em va passar la seva alegria de la gracia que em va fer. També em va sorprendre la manera que tenien per descobrir les coses ja que les mestres els hi deixaven moure’s per tot l’espai ja que no era perillós, van estar jugant amb la panera dels tresors i amb objectes de la classe. 

Una de les dos mestres que hi havia em va fer una explicació resumida de com era el dia a dia amb tots els nens, encara que més endavant, la directora també em va donar una explicació més amplia sobre tota l’escola i com s’organitzaven, que feien a l’Espai Familiar, etc.

Vaig estar jugant amb ells i veien com menjaven a l’hora de dinar i després com s’anaven dormint cadascú en el seu petit llit, ja que cada nen tenia el seu propi. Una de les coses que més em va sorprendre va ser que un dels nadons de set mesos que tenia son va saber anar fins al seu llit, ja que són baixos i poden accedir ells mateixos.

Aquesta experiència m’ha agradat molt, m’he sentit molt agust i trobo que a sigut bo fer-la perquè així ja anem agafant una idea al que ens dedicarem d’aquí uns anys.

M’ho he passat molt bé amb els nens i m’han transmès moltes sensacions positives, ja que tots eren molt alegres i espavilats. 

Aquí us deixo unes quantes fotografies que vaig fer de l'escola:










dimecres, 14 de novembre del 2012

Experiència Cultural

3º dia setmana de la SAE

A causa que aquest dia es va fer vaga general, no vaig poder anar al lloc on tenia pensat, però almenys com va dir la nostra professora de seminari, tenim que esmentar un lloc cultural on hàgim anat i ens hagi agradat, així que jo us parlaré d'una visita cultural que vaig fer aquest estiu a la ciutat de Tarragona. 

Vaig anar a fer una visita al casc antic, ja que hi ha molts llocs interessants per visitar. Vaig anar a veure amb dues amigues meves les muralles, la catedral i l’amfiteatre romà, tot em va impressionar molt perquè encara la seva antiguitat tot es conserva bastant bé i a més es pot apreciar la bona Construcció que té.

Es troba a la part més alta de la ciutat, les muralles tenen una gran llargària encara que només queda una part d’elles, ja no hi és tota la muralla que envoltava la ciutat a l’antiguitat, ara només queda un tros però que ja és bastant, perquè continua sent gran, la catedral també és molt bonica, té una entrada principal enorme i les escales de pujada cap a ella encara fan que impressioni més. Però el que vaig veure més bonic de totes les coses que vaig visitar, va ser l’amfiteatre romà, perquè està situat just al costat del mar i té unes vistes impressionants, i a més ara han arreglat els jardins del voltant i encara té una millor presentació, encara que estigui una mica ensorrat un costat desprès de tants anys es poden apreciar bastant bé tots els detalls.

Penso que Tarragona és una de les ciutats més importats de Catalunya a l’hora d’anar a visitar, ja que té una gran quantitat de edificis històrics i emblemàtics, tots tenen una gran importància, significació i valor que en temps dels Romans la van anomenar Capital del món. 

Després d’haver anat a visitar aquestes zones del casc antic durant el dia, vam fer una mica de temps visitant el mirador que també és preciós i té unes vistes molt boniques al mar, així quan es va fer de nit ho vam poder veure tot il·luminat i encara em va agradar més, tot quedava destacat i brillant contrastant-se amb les cases antigues i els carrers estrets. Es creava un ambient acollidor i misteriós amb aquelles llums que feien que destaquessin encara més de totes les coses dels seus voltants. Quedava tot molt màgic i preciós.

I aquí us deixo una de les fotografies que vaig fer-me amb una amiga al davant de la Catedral de Tarragona.

dimarts, 13 de novembre del 2012

Visita al MNAC

2º dia Setmana de la SAE

Avui per continuar amb la setmana de la SAE hem anar a fer una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya, on els grups A i B ens hem dividit en 3 parts per anar a veure les diferents exposicions que ens mostraven, uns han anat a veure So i colors, uns altres Dansa de fades i fullets i uns altres, que seria el meu cas, Històries en relleu.

A part d'haver sigut una experiència cultural molt bonica ja que aquest museu és molt bonic i te unes vistes impressionants de tota Barcelona, hem pogut apropar-nos més a un centre d'art i cultura i als serveis que ofereixen, hem agafat informació sobre com treballen amb els infants que van a aquest tipus de museus, també em vist la manera com promouen la sensibilitat relativa a l'expressió plàstica i la creació artística ja que això els hi crea imaginació i creativitat.

Mentre fèiem la visita guiada a part de escoltar les explicacions hem fet algunes activitats com per exemple, canviar de diferents formes una bola de plastilina, que fa el mateix efecte que el fang, també visualitzar i tocar diferents textures com les figures del museu o les pedres, mirar les diferents perspectives d'una figura que té dimensions, moure'ns al ritme de la música...

Aquí us deixo unes fotografies que vaig fer:







dilluns, 12 de novembre del 2012

Sortida al Parc de Collserola

1º dia setmana de la SAE

Avui per començar la setmana d'activitats extraordinàries hem anat a fer un recorregut pel parc de Collserola organitzat pel nostre professor d'Educació Física Joan Josep.

Tota la classe d'Educació Infantil, tant del grup A com del B, ens hem posat en grups de 8-10 persones i hem començat un recorregut des del baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat. Per fer-ho cada grup tenia un paper que ens anava guiant per on teníem que anar, passant així per molts llocs i diferents zones, com per exemple pujades interminables, camins, baixades, petits rierols, i envoltats de molta vegetació amb unes vistes precioses al Tibidabo i a Barcelona.

el recorregut va durar unes 5 hores, vam sortir amb una diferència de 10 minuts entre cada grup, per tant cada un va arribar a una hora diferent segons la hora que havien sortit, o si sabien perdut o no per el camí.

El nostre grup va arribar el primer a Sant Cugat, vam arribar esgotades però a la vegada molt contentes i felices per aquesta experiència que vam viure entre totes. Em va agradar molt i penso que va valdre la pena i a més va fer un dia esplèndid per fer aquesta activitat. A sigut una experiència molt maca, entretinguda i divertida per gaudir amb les amigues.

Aquí us deixo unes de les fotografies que vaig fer de l'excursió: