diumenge, 21 d’octubre del 2012

Com crear un Wiki

Primer de tot, un Wiki és una aplicació informàtica que permet als usuaris crear pàgines web que van dirigides sobre un mateix tema, i es pot accedir des de qualsevol navegador, d'aquesta manera cada usuari aporta una part del seu coneixement perquè la pagina sigui més completa en informació, així es crea una comunitat d'usuaris que comparteixen continguts sobre un mateix tema o categoria.

La paraula Wiki prové del terme hawaià "wikiwiki" que significa "ràpid", i va ser proposat per Ward Cunningham.
informació estreta de: http://es.wikipedia.org/wiki/Wiki

Aquí una petita explicació del funcionament d'un Wiki:



Ara que ja sabem que és, anem a fer la creació d'un Wiki, seguint els passos que vam utilitzar a l'anterior classe de Gtic. 

Primer de tot entrem a la pagina:http://www.wikispaces.com/

Una vegada haguem entrat ens sortiran moltes opcions per crear un wiki segons la categoria que siguem, però nosaltres clicarem a la part que posa "Universities" i clicarem dins del requadre verd on posa "Sites for Higher Ed". 

Seguidament sortirà un altre apartat on a dalt de tot a la dreta ens preguntaran si som estudiants: "Are you a student?" on tindrem que clicar a continuació d'aquesta pregunta on posa: Right this way.

Una vegada completat aquest pas, la pàgina ens donarà la benvinguda, i assota de Welcome en el requadre on posa "New Here" tindreu que clicar el requadre verd on diu "Sign up now".

A continuació s'obrirà un petit requadre que tindrà que ser completat amb el nom que li vulgueu donar al Wiki i el vostre correu electrònic de Blanquerna.

Quan ja tinguem el nostre Wiki creat ja podrem fer les modificacions que vulguem com per exemple seleccionar els administradors, per tant fer-ho públic així tots aporten els seus coneixements o privat on només hi escriuràs tu.

Quan comencem a escriure al wiki cadascú dels administradors se li pot assignar una tasca o apartat, o tots participar en el mateix apartat a la vegada x exemple corregint, l'altre ficant les fotografies, el propi disseny de la pagina, etc.

A continuació us deixo la web on podreu accedir al Wiki que vam crear en grup, a classe de Gtic. (Creat per l'Alba, el Martí, la Judith, la Naomi i jo)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada