dimarts, 30 d’octubre del 2012

Prezi

l'altre dia a classe de Gtic, vam aprendre una nova tècnica per fer presentacions. Aquesta nova tècnica es diu Prezi, amb ella es poden fer moltes coses d'una manera fàcil des de qualsevol ordinador que tingui accés a Internet, ja que a diferència del PowerPoint, és una aplicació de presentació online.

a l'hora de fer les presentacions amb aquesta eina, és molt senzill ja que només hi ha una pàgina infinita en comptes de diapositives separades. 

Es poden fer textos, posar-hi imatges i també vídeos, i es van ordenant en marcs de presentació que gràcies al zoom és pot allunyar o apropar perquè així encara resulti més fàcil fer-la i ens puguem moure còmodament per tota la pàgina.


Aquí us deixo una petita demostració del que es pot fer amb Prezi:




I aquest és el primer que vaig fer, a classe de GTIC:

divendres, 26 d’octubre del 2012

Presentacions PowerPoint

A l'hora de fer una conferència, una explicació sobre un tema concret o una exposició oral, és bo fer-ho amb el suport d'un PowerPoint, ja que així tot el que es diu te més pes i a l'hora acompanya perquè l'exposició sigui més amena.

El PowerPoint és una eina molt utilitzada ja que mitjançant diapositives es van mostrant els temes dels quals s'està parlant, a més, a part d'haver text també es poden posar imatges, links de vídeos i objectes multimèdia com música i fer un seguit de muntatges i efectes amb tot això i així donar-li una imatge més atractiva i entretinguda.


Ja que ens poden ajudar tant cal fer-les servir correctament i fer un bon ús, aquí us deixo algunes pautes de les quals vam parlar l'altre dia a classe de GTIC:
  • S'han de saber enllaçar be totes les diapositives i que tinguin sentit.
  • Per cada diapositiva, el seu contingut a d'anar sortint poc a poc, ja que del contrari el receptor ho llegeix tot abans de que l'emissor hagi acabat de donar l'explicació.
  • S'ha de vigilar el tipus de lletra, que sigui més gran o més petita, segons la importància que tingui.
  • També cal que el tema del qual s'està parlant tingui relació amb els colors del PowerPoint.
  • El text a de ser coherent i amb només les idees principals ja que lo demés ja ho explica l'emissor.
  • Perquè sigui més entenedor i entretingut es bo que mostri algunes imatges sobre el tema que s'està parlant.
  • Es poden posar animacions a l'entrada o sortida de la diapositiva.
  • Quan es té el PowerPoint al davant no es llegeix, és només per als espectadors.
  • No hi pot haver repeticions de sons, ja que acaba cansant.
  • s'han de vigilar les faltes ortogràfiques.
  • Han de tenir concordança amb el que s'està explicant.
  A continuació ús deixo unes diapositives que fan una explicació més amplia sobre el PowerPoint:



Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/les-presentacions-leducacio.html

dijous, 25 d’octubre del 2012

Treballem amb textures

L'altre dia a classe de plàstica vam fer un treball en grups de 4 persones, per observar i treballar bé les classes de textures i sensacions a sobre d'un paper en blanc. El meu grup estava format per la Naomi, la Silvia, la Gemma i jo.

Cada taula va fer un dibuix abstracte amb els materials que ens va facilitar la nostra professora de plàstica Roser, que van ser dos tipus de fang un més sòlid i fosc i un altre més tou que era d'un color més fluix, després també ens va donar pintura vermella barrejada amb sucre i pintura blava barrejada amb farina.

Cada un d'aquests materials al tocar-los donava diferents sensacions i la textura variava molt d'un a l'altre, sobretot el de la pintura blava i la vermella, ja que al estar barrejades amb materials diferents, el tacte no s'assemblava gens, la vermella amb sucre era més suau i relliscava molt per el paper, es podia expandir tot el que es volgués, en canvi, la pintura blava amb farina era molt pastosa, no ralliscava gaire i el tacte era molt enganxós.

Els dos tipus de fangs més o menys donaven la mateixa sensació l'única diferència és que el color era diferent i un era més sòlid que l'altre. 

Aqui us deixo fotografies del procés de la nostra obra que la vam titular: 
El món dels somnis i la fantasia. 


Delicious

Delicious és un servei online que serveix per guardar totes les nostres pàgines web de la llista que normalment tenim a "favoritos", d'aquesta manera si s'espatlla l'ordinador o hi volem accedir des de un altre ordinador a la nostra llista de pàgines web, ho podem fer tranquil·lament entrant al nostre compte de Delicious, on allà les tenim totes endreçades a través d'etiquetes i així les podem classificar segons la seva categoria per així trobar-les més ràpidament, a més a part d'emmagatzemar pàgines web, permet compartir-les amb altres usuaris que també tinguin un compte delicious creat.

Per crear la teva compte delicious teniu que accedir a:
www.delicious.com/

Quan accediu a questa pàgina web us sortirà un quadre verd on posa "Join Delicious" on tindreu que clicar, i a continuació us sortiran dos requadres més on podreu registrar-vos amb facebook o twitter, però per crear-vos la compte teniu que clicar a sota on posa "Or sign up with your email address.".

Seguidament s'obrirà un apartat que serà per omplir-lo amb les vostres dades i posar una fotografia, quan esteu doneu a "create my account".

A continuació quan ja hagueu accedit a la vostra compte de delicious, li doneu al requadre verd on posa "connect".

Una vegada fet això, ja podreu començar a guardar pàgines web que us interessin, i per crear un llistat de totes elles, tindreu que anar a dalt a la dreta on posa "Add link" on aquí hi podreu agregar els enllaços.

 Llavors s'obrirà una petita pantalla on tindreu que posar l'adreça, és a dir, els enllaços de les pàgines web que vulgueu tenir guardades a delicious. Seguidament després de donar-li a "save" o sigui a guardar, us sortirà una altra pantalla per posar els títols de totes aquestes pàgines que us vulgueu guardar i les etiquetes per categories que els hi corresponguin perquè així estarà tot més endreçat a l'hora de buscar alguna d'elles. Després una altra vegada caldrà clicar a "save" i ja estarà tot guardat.

Per més informació sobre delicious:



Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/on-ho-anem-guardant.html
http://es.wikipedia.org/wiki/Delicious
Imatge: http://2.bp.blogspot.com/delicious.png

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Blocs o Wikis

Diferències:
  • Els blogs solen ser d'autors individuals, en canvi els wikis solen ser col·lectius.
  • Als blocs la presència de l'autor és molt major que a la dels wikis on és quasi nul·la, perquè no hi ha firma de l'autor.
  • Els blocs són més privats ja que tenen una part on només hi pot accedir l'autor, cosa que en els wikis tot és públic.
  • Als blocs hi ha més control a l'hora de fer actualitzacions ja que l'autor domina l'integritat del contingut que es publica, en canvi als Wikis, qualsevol usuari que formi part de l'administració pot eliminar continguts.
  • Als blocs no hi ha expectatives de modificacions constants però als Wikis si que hi ha.
  • Els blocs són més impulsius en canvi els wikis són més reflexius.
  • Els blocs tenen una estructura vertical (tipus pergamí) a diferencia dels wikis que tenen estructura horitzontal (tipus quardern-llibre).
  • Els blocs són un tipus de diari personal, diari d'informació, i els wikis enciclopèdies col·laboratives.
  • En els bogs el contingut és estàtic en canvi en els wikis el contingut és dinàmic.


 Semblances:
  • Facilita la comunicació i l'intercanvi d'idees.
  • Creen una interacció externa amb els visitants.
  • Ens donen informació de qualsevol tipus de tema o categoria.
  • Es poden treballar en grup, és a dir, en grup d'administradors, tot i que un és més personal que l'altre.
  •  La gent que entra a veure aquestes pagines pot opinar i fer comentaris.
  • Comparteixen informació d'una manera fàcil d'accedir i gratuïta.
  • Es poden publicar vídeos o imatges sobre el tema que se esta parlant.
  • Poden utilitzar els "RSS feeds",per així difondre informació actualitzada als usuaris que s'hagin subscrit.

A continuació unes diapositives sobre els Blocs i Wikis amb més informació:



Webs consultades:
http://www.slideshare.net/tiscar/blogs-y-wikis-322866
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/els-wikis-fonaments-i-relacio-amb.html

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Què són les RSS

Les RSS són una forma de estar al dia de totes les noticies de l'actualitat que van sorgint, d'aquesta manera, no cal tenir una gran llista de tot el que ens agrada i perdre temps en anar mirant pàgina per pàgina si s'ha actualitzat o si hi ha noves notícies perquè les novetats de blogs i llocs de notícies ja venen a nosaltres.

Ja que aquesta nova eina ens avisa i ens permet conservar i emmagatzemar tota la informació en un sol lloc, d'aquesta manera pots tenir la garantia d'obtenir informació amb una actualitat constant perquè s'actualitza de manera automàtica.

Per fer el seguiment d'una pàgina de la qual volem estar informats només tenim que buscar aquesta icona taronja i subscriure'ns al seu canal RSS clicant a la icona. Una vegada subscrits, que és de manera gratuïta, es podran veure al google reader les noves actualitzacions i noticies.

Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/que-son-els-rss.html
http://www.rss.nom.es/

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Com crear un Wiki

Primer de tot, un Wiki és una aplicació informàtica que permet als usuaris crear pàgines web que van dirigides sobre un mateix tema, i es pot accedir des de qualsevol navegador, d'aquesta manera cada usuari aporta una part del seu coneixement perquè la pagina sigui més completa en informació, així es crea una comunitat d'usuaris que comparteixen continguts sobre un mateix tema o categoria.

La paraula Wiki prové del terme hawaià "wikiwiki" que significa "ràpid", i va ser proposat per Ward Cunningham.
informació estreta de: http://es.wikipedia.org/wiki/Wiki

Aquí una petita explicació del funcionament d'un Wiki:



Ara que ja sabem que és, anem a fer la creació d'un Wiki, seguint els passos que vam utilitzar a l'anterior classe de Gtic. 

Primer de tot entrem a la pagina:http://www.wikispaces.com/

Una vegada haguem entrat ens sortiran moltes opcions per crear un wiki segons la categoria que siguem, però nosaltres clicarem a la part que posa "Universities" i clicarem dins del requadre verd on posa "Sites for Higher Ed". 

Seguidament sortirà un altre apartat on a dalt de tot a la dreta ens preguntaran si som estudiants: "Are you a student?" on tindrem que clicar a continuació d'aquesta pregunta on posa: Right this way.

Una vegada completat aquest pas, la pàgina ens donarà la benvinguda, i assota de Welcome en el requadre on posa "New Here" tindreu que clicar el requadre verd on diu "Sign up now".

A continuació s'obrirà un petit requadre que tindrà que ser completat amb el nom que li vulgueu donar al Wiki i el vostre correu electrònic de Blanquerna.

Quan ja tinguem el nostre Wiki creat ja podrem fer les modificacions que vulguem com per exemple seleccionar els administradors, per tant fer-ho públic així tots aporten els seus coneixements o privat on només hi escriuràs tu.

Quan comencem a escriure al wiki cadascú dels administradors se li pot assignar una tasca o apartat, o tots participar en el mateix apartat a la vegada x exemple corregint, l'altre ficant les fotografies, el propi disseny de la pagina, etc.

A continuació us deixo la web on podreu accedir al Wiki que vam crear en grup, a classe de Gtic. (Creat per l'Alba, el Martí, la Judith, la Naomi i jo)

dimecres, 17 d’octubre del 2012

La descripció

Avui parlaré d'una persona a la que no fa gaire temps que conec, poc més d'un mes per ser exactes, però que des del primer dia en que em vaig apropar a ella per preguntar-li si faria la mateixa carrera que jo, ja em estat anant juntes a totes les classes i hem anat coneixent a més noies que s'han anat unint, formant així, un gran grup d'amigues universitàries.

El primer dia de classe, quan la vaig veure per primera vegada a l'entrada de la facultat i hi vaig parlar amb ella, em va donar la impressió de ser una noia alegre, simpàtica i oberta a tothom, amb els seus ulls verds i el seu somriure d'orella a orella. Portava el cabell llarg i arrissat i se li notava que havia estat a la platja aquest estiu per la pell bronzellada que lluïa.

Per la seva roba el que em va cridar més l'atenció, van ser unes botes que portava ja que feia molta calor, perquè encara estàvem en ple estiu, no feia ni dos dies que estàvem de vacances, tot i que per compensar portava el seu particular vano per fer-se aire.

Per acabar dir que la seva personalitat li ajudarà a desenvolupar-se en l'ambit d'educació infantil ja que se la veu contenta i que li agrada molt.

                               fotografia de Judith Montañes

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Vídeo de Sir Ken Robinson

l'altre dia a classe de COED, el nostre professor Josep Maria ens va posar un vídeo de Sir Ken Robinson, on parlava de les escoles i les creences que tenim en la actualitat sobre el que creiem els adults que és millor per als nostres infants.

el vídeo es titula: LAS ESCUELAS MATAN LA CREATIVIDAD.
i és aquest:


Una vegada el vam veure vam estar analitzant-lo, arribant a conclusions com que una vegada som adults tenim més por a cometre errors i equivocar-nos ja que quan som petits a les escoles ho han ensenyat així.

Ens inculquen una manera de pensar negativa com si no fos bo equivocar-se, cosa que sí que és bo aprendre del errors que un fa al llarg de la seva vida.

també ens diu que la creativitat que un té és igual d'important que l'alfabetització.

Que mots nens que eren molt creatius no han sigut valorats, i potser si se'ls hi hagués animat haurien arribat molt lluny, pintant o fent obres d'art.

Estem en una societat en que la creativitat no té gaire importància, són més importants altres estudis com metge, jutge, etc, que ser music, ja que des de petits ens han inculcat i ensenyat aquesta manera de pensar.

En quan a la seva manera de comunicar, queda clarament vist que es un bon comunicador ja que compleix bastants requisits que s'han de tenir per a ser-ho, com per exemple:

  • Parla d'una manera clara
  • El seu discurs no és monòton
  • Utilitza el humor per animar l'ambient i així captar l'atenció del públic.
  • És directe i contundent.
  • Se li veu relaxat i agust davant del públic.
  • Mostra seguretat i dona una imatge agradable.
  • Es mostra amè i proper amb la gent, interactua amb ells.
  • Va fent pauses i silencis quan toca.
  • parla de manera correcte sense cometre cap error.
  • Sap persuadir amb el que diu.

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un blog

L'altre dia a classe de Gtic, el nostre professor Jordi Simón ens va dir que analitzéssim un dels blogs d'una llista, dels quals vaig escollir aquest, http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/, ja que trobo que té un aspecte molt divertit i alegre, perquè utilitza uns marcs de fotos en moviment i una presentació molt original i fa que la decoració sigui més bonica.

A primera vista pot semblar un blog normal i corrent i fins i tot senzill perquè té poques opcions a la barra superior, però si ens endinsem més a observar-lo podrem comprovar que està bastant treballat, hi ha moltes fotografies i vídeos dels alumnes fent activitats. A la barra lateral podem observar una sèrie de Gadgets com categories, un calendari, un rellotge i també bloc-roll que són la llista dels blocs que segueixen.

També esta bastant endresat, a la part d'inici hi ha un apartat per a cada classe, P3, P4 i P5, on podem accedir i ens mostra el que fa cada classe durant el curs així com les activitats, també aniversaris, celebracions, jocs, i per tant, s'hi treballen competències educatives.

A estat creat per un grup de mestres de l'Escola Enric Grau i Fontseré de Flix i així els pares poden anar veient el que fan els seus fills fent el seguiment d'aquest blog que són els principals a qui va dirigit. 
També té una part de comentaris sota les entrades del blog, però no té ús d'etiquetes.

La estructura d'aquest bloc és per categories diferencia els diferents temes dels quals es tracten. 

Per acabar dir que trobo molt útil aquest tema dels blogs a les escoles i centres educatius ja que així hi ha més informació de totes les activitats i esdeveniments que es realitzen al llarg del curs.

Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/analitzar-blocs.html

divendres, 12 d’octubre del 2012

Llibre de blogs

A classe de Gtic ens vam haver de llegir el llibre " Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents". On ens fa l'explicació de les utilitzacions dels blogs i de l'importància que tenen en l'àmbit de l'ensenyament, ja que últimament és molt utilitzat per professors i alumnes per donar informació d'una manera més modernitzada de tot el que es fa a les escoles.

També en aquest llibre hi ha un recull d'expeciències reals del professorat que l'han utilitzat i expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica. 


Definicions de paraules extretes del llibre, i que es fan servir molt en el tema de blogs.
  •  Plataforma Blogger: Servei per crear i publicar de manera fàcil un blog.
  • Blog-rolls: És l'apartat on surt la llista dels blogs que tenim com a "blocs que seguim", per tants, surt tota la llista d'enllaços que l'autor del bloc recomana i que ell mateix està seguint.
  • Etiquetes: Són per organitzar i així a cada publicació se li dona una categoria, segons del tipus que sigui.
  • Ping: És el sistema que s'utilitza per difondre els nostres articles.
  • Post: Entrada, publicació del blog.
  • Perfil: És la part on l'autor del blog mostra la seva identitat, amb la fotografia, d'on és, a que es dedica, etc.

Informació extreta de:
Llibre de Blogs

divendres, 5 d’octubre del 2012

La nostra obra Land Art

Aquesta obra està formada per línies verticals (com ho són les branques) i per formes molt arrodonides (com ho poden ser les pedres o les fulles). Aquesta contraposició d’elements de forma punxeguda i arrodonida crea en l’obra una harmonia i equilibri, fent així que cada element tingui el seu significat dintre del conjunt. 

Els colors juguen un paper moltimportant, ja que mostren les característiques de cada estació de l’any. Per exemple, l’hivern està compost per branques punxegudes i marrons que mostren la seva fredor i tristesa mentre que la primavera, en canvi, està composta per fulles verdes i flors de colors molt vius, que mostren la seva alegria i vitalitat.

I aquesta obra la vam crear la Naomi Rios, la Silvia Marigó, la Gemma Sabater i jo. Es titula Les quatre estacions:


dimecres, 3 d’octubre del 2012

Google Drive

L'altre dia a classe de Gtic vam parlar de Google Drive, una nova eina que fins aquests dies mai havia sentit a parlar-ne d'ella però que sembla ser de bastant utilitat.
Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius on-line, on cada usuari té uns 5Gb de memòria gratuïta per emmagatzemar els seus arxius, editar, desar, comentar, i guardar d'una manera segura tot tipus de documents, també es poden compartir arxius amb altres usuaris i editar-los des de qualsevol dispositiu.
A més amb aquest servei podem crear presentacions, formularis, documents de texts, entre altres..
CLica per més informació de Google Drive
En aquest video es pot visionar com funciona:




A continuació us mostraré les activitats que vam fer a classe de Gtic l'altre dia, per veure i comprovar el funcionament d'aquesta eina.

En grups de cinc persones vam fer uns exercicis en Google Drive, on les meves companyes i jo vam poder editar i escriure coses a la vegada mitjançant uns documents compartits. El meu grup estava format per l'Arantxa, la Sara, la Silvia, la Naomi i jo.

El tema que vam triar va ser Les pissarres digitals. Vam fer un powerpoint mitjançant diapositives, un document de text i una enquesta que a continuació podreu veure:






Clica'm per veure l'enquesta

Clica'm per participar en l'enquesta

Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/treball-collaboratiu-google-drive.html
http://www.google.com/intl/es/drive/start/index.html