diumenge, 23 de desembre del 2012

Publicació al Viquipèdia

Primer de tot cal dir que Viquipèdia és una versió catalana del projecte de Wikipedia.

Els Wikis són una bona eina de caire educatiu, et faciliten molta informació sobre qualsevol tema que vulguis saber, i a més, és una bona eina per fer treball col·laboratius. Seguidament us mostraré l'activitat que vam fer amb el Viquipèdia.

Primer de tot, amb les meves companyes Gemma i Anna ens vam crear una compte a la web: http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada

On a dalt, a la dreta posa "Crear una cuenta", vam tenir que posar el nom d'usuari que en el nostre cas va ser AnnaGemmaMonica, ja que és el nom de cadascuna de les integrants del grup que formem d'aquest exercici, també, una contrasenya i per acabar un dels nostres correus Blanquerna, per fer la confirmació que som usuaris de Viquipèdia.

Una vegada fet això, com volíem parlar sobre un tema relacionat amb Educació infantil, van accedir directament a la pàgina de Viquipèdia amb el títol d'Educació infantil, i va ser en aquesta pàgina on vam fer la nostra aportació, editant el nostre paràgraf titulat: Els projectes de treball a Educació Infantil.

Clica'm per veure la pàgina de Vikipèdia "Educació Infantil"

Per poder fer-ho, estant dins del nostre compte vam clicar al costat on posa "modifica" i vam accedir a la pàgina on podíem escriure la nostra part, i a continuació li vam donar a sota on posava "Desa la pàgina", seguidament vam comprovar si es veia el que havíem escrit entrant una altra vegada a la pàgina de Viquipèdia.

Com es pot veure, un wiki esta format de moltes parts, el títol principal, els subtiols, tota la llista d'etiquetes del costat, es poden possar lletres en negreta, cursiva, més grans o més petites, apartats diferents però del mateix tema, fotografies i al final de tot les referències, on aquí es posa d'on s'ha estret l'informació que cada persona aporta als wikis o també els enllaços externs, que aquí es posen temes relacionats amb el que s'està fent o llegint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada