diumenge, 30 de desembre del 2012

Anàlisi de les eines que hem treballat al Blog

Per finalitzar el meu Blog acabaré publicant la meva taula de coneixements, sobre l'anàlisi de totes les eines que hem anat utilitzant i aprenent al llarg d'aquest semestre, basant-me en la Taxonomia de Bloom que a la publicació anterior a aquesta ja he explicat.

Per fer aquest anàlisi he anat consultant el tauler de la Taxonomia del Bloom per a l'era digital: Clica'm per veure-la

I aquest ha sigut el tauler que he fet:
Taula de coneixements (eines de Gtic)

divendres, 28 de desembre del 2012

La Taxonomia de Bloom

Fa uns dies abans d'acabar l'última classe de Gtic, vam tractar sobre el tema de la Taxonomia de Bloom. Aquest terme és el que ens aproxima a l'activitat intel·lectual que es desenvolupa a partir de les diferents tasques que podem fer amb l'ús de les TIC.

Benjamin Bloom i altres col·laboradors van fer unes classificacions de les activitats educatives i es això el que és coneix com a Taxonomia de Bloom. 

Es van fer tres dominis d'activitats educatives que es van definir com: domini cognitiu, domini afectiu i domini psicomotor. Després, es van anant  incorporant les accions en forma de verbs com a fonaments de les capacitats.


A l'any 2008 es van tornar a revisar i és quan es va anomenar "La Taxonomia del Bloom per a l'era Digital". D'aquesta manera van completar les categories dels verbs i les eines del món digital fent l'ampliació de les noves tecnologies.


Webs consultades: 

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3.html

dilluns, 24 de desembre del 2012

Anàlisi i seguiment d'un Bon Comunicador

Durant aquest semestre, un dels treballs en grup que hem fet, a sigut el d'analitzar i fer el seguiment d'una persona que nosaltres consideréssim un bon comunicador.

El meu grup el vam formar entre la Naomi Rios, la Laura Sànchez, la Clara Teixidor, la Judith Montañes, la Gemma Sabater i jo, la Mónica Subires.

El Bon Comunicador que nosaltres vam escollir va ser la periodista Maria Casado. Ja que algunes de nosaltres ja la coneixíem i ja sabíem que feia molt bé la tasca de comunicació i complia els requisits per ser considerada com a una bona comunicadora. A més, amb aquest treball també vam poder observar moltes més coses sobre ella i vam aprendre tècniques a seguir.


Aquest és el Blog on vam anar publicant tota l'informació que vam anar recollint:



Web d'aquest exercici:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/el-bon-comunicador.html
Fotografia: http://www.formulatv.com/noticias/26867/gente-estrenos-tve-luns/2/

diumenge, 23 de desembre del 2012

Publicació al Viquipèdia

Primer de tot cal dir que Viquipèdia és una versió catalana del projecte de Wikipedia.

Els Wikis són una bona eina de caire educatiu, et faciliten molta informació sobre qualsevol tema que vulguis saber, i a més, és una bona eina per fer treball col·laboratius. Seguidament us mostraré l'activitat que vam fer amb el Viquipèdia.

Primer de tot, amb les meves companyes Gemma i Anna ens vam crear una compte a la web: http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada

On a dalt, a la dreta posa "Crear una cuenta", vam tenir que posar el nom d'usuari que en el nostre cas va ser AnnaGemmaMonica, ja que és el nom de cadascuna de les integrants del grup que formem d'aquest exercici, també, una contrasenya i per acabar un dels nostres correus Blanquerna, per fer la confirmació que som usuaris de Viquipèdia.

Una vegada fet això, com volíem parlar sobre un tema relacionat amb Educació infantil, van accedir directament a la pàgina de Viquipèdia amb el títol d'Educació infantil, i va ser en aquesta pàgina on vam fer la nostra aportació, editant el nostre paràgraf titulat: Els projectes de treball a Educació Infantil.

Clica'm per veure la pàgina de Vikipèdia "Educació Infantil"

Per poder fer-ho, estant dins del nostre compte vam clicar al costat on posa "modifica" i vam accedir a la pàgina on podíem escriure la nostra part, i a continuació li vam donar a sota on posava "Desa la pàgina", seguidament vam comprovar si es veia el que havíem escrit entrant una altra vegada a la pàgina de Viquipèdia.

Com es pot veure, un wiki esta format de moltes parts, el títol principal, els subtiols, tota la llista d'etiquetes del costat, es poden possar lletres en negreta, cursiva, més grans o més petites, apartats diferents però del mateix tema, fotografies i al final de tot les referències, on aquí es posa d'on s'ha estret l'informació que cada persona aporta als wikis o també els enllaços externs, que aquí es posen temes relacionats amb el que s'està fent o llegint.

divendres, 21 de desembre del 2012

Recepta de Galetes amb colors

Ingredients per fer la masa:

  • 120g de sucre glas
  • 400g de farina de rebosteria
  • 240g de mantega salada a temperatura ambient
  • un ou
Ingredients per fer la decoració de colors:
  • una clara d'ou
  • 200g de sucre glas
  • una cullerada petita de suc de llimona exprimida
  • Colorant alimentari (els tres colors primaris)

Preparació:

1- Es fa la barreja dels quatre ingredients per fer la Massa (batre).

2- Quan ja esta la massa ben batida i queda tot com una pasta es fica dintre d'una bossa de plàstic a la nevera, uns 15 minuts. (cal posar la masa una mica aplastada).


3- Es posa farina sobre el marbre de la cuina abans de posar la massa. Aplasta-la amb un rodillo fins que quedi 1cm d'ample i es posen els moldes al damunt.

4- Posar al forn les galetes sobre de paper de forn, (forn a 180º, uns 8 minuts) Quan ja estiguin es deixan fora per a que es refredin.


Preparació de la decoració (colors):

1- batre tots els ingredients de la part de la decoració de la llista de dalt, menys el colorant.

2- Per fer varis colors, s'ha de dividir la barreja que haurem fet en varies tasses, segons els colors que es vulguin.

3- A cada tassa se li posa el colorant fent barreja entre els colors primaris, segons el color que es vulgui.

4- El colorant es fica a unes bosses petites de plàstic i es fa un petit furat a la punta, perquè així fa la funció com si fos un llapis, o sinó directament amb una cullera petita es posa damunt de les galetes.


dimecres, 12 de desembre del 2012

Glogster

L'altre dia a classe de GTIC, vam fer un pòster amb l'eina Glogster.
Glogster és una eina per a confeccionar pòsters multimèdia, i que té forces components de xarxa social ja que les persones que l'utilitzen no solament ho fan per confeccionar les seves creacions sinó també per convertir-les, reivindicar, denunciar, anunciar,.... De fet podem trobar tot tipus de temes i motius.

És molt fàcil de accedir i crear un glog, només cal posar les teves dades i el teu correu, a continuació d'haver fet això, et surten diverses plantilles i models on es pot triar el que es vulgui, i a partir d'aquí s'enganxen les imatges i vídeos que es vulguin, que poden ser des del teu ordinador o des de google i youtube perquè és fa on-line.

El tema sobre el que vam tractar a classe va ser la dansa, aquí el meu pòster creat amb imatges i dos vídeos.

 

Webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/fem-un-glog.html
fotolografies estretes de Google.

dimarts, 11 de desembre del 2012

Obra abstracta amb el projector

En aquestes fotografies es pot observar el dibuix abstracte que vam fer a classe de plàstica l'altre dia. En grup a través de sorra al damunt del projector  vam fer una imatge abstracte i perquè quedes acolorit vam ficar paper de cel·lofana a sota. I a continuació ens vam fer la foto de grup amb la projecció sobre nostre. ho vam crear entre la Naomi, La Gemma Salgado, la Gemma Sabater i jo. 



Obra figurativa amb el projector

Durant la setmana de la SAE vam anar a fer una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya, on els grups A i B ens vam dividit en 3 parts per anar a veure les diferents exposicions que ens mostraven. Uns van anar a veure So i colors, uns altres Dansa de fades i fullets i uns altres, que va ser el meu cas, Històries en relleu.

Amb el meu grup de classe vam fer una representació de l’obra, que la vam titular: La metamorfosi de l’amor. Que seguint l’història que vam fer al MNAC van fer una adaptació sobre una ballarina que es transforma de molts materials com de fang, de ferro, i de pedra i un home s’enamora d’ella.(que van ser els materials que vam veure al museu).

dimecres, 5 de desembre del 2012

Poema

L'ànima de les flors

Aquelles dues flors que hi ha posades 
Al mig del caminal, 
Qui és que les hi deu haver llençades? 
Qui sia, tan se val. 


 Aquelles dues flors no estan pas tristes, 
No,no: riuen al sol. 
M’han encantat així que les he vistes 
Posades a morir, mes sense dol.


<Morirem aviat, lluny de la planta,
Elles deuen pensar;-
Mes ara nostre brill al poeta encanta,
i això mai morirà>


1898
Joan Maragall (Barcelona 1860-1911)
Llibre: Visions i Cants

dimarts, 4 de desembre del 2012

Les quatre metàfores de l'aprenentatge amb l'ordinador (Charles Crook)

A una de les anteriors classes de Gtic vam dedicar la classe a parlar i a treballar sobre les quatre metàfores de Charles Crook, que a través d'aquestes s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha jugat l'ordinador. 
Segons la pàgina Blog de Gtic he pogut extreure tota aquesta informació.

Aquestes són les quatre metàfores:

  • La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor.
En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.
iniciació (docent) - resposta (alumne) - avaluació (professor)

exemples d'aquest tipus de programa seria Entrena't per llegir o les activitats de LClic.

  • La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne.

Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. El nen pot desenvolupar estratègies de resolució de problemes, ell mateix fa descoberta, i investigació. I el paper del mestre seria el de seguir el procés de treball del nen i, quan ho consideri oportú, plantejar preguntes que serveixin de guia a la reflexió del nen.

El scratch seria un exemple d'aquest tipus de programa ja que es crea amb molta facilitat, històries, jocs interactius, dibuixos...

  • La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador.

En aquesta es permet un aprenentatge per descoberta però d'una manera més acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de mous.

Els exemples serien els programes com Crayonphysics on l'usuari pot interactuar amb el sistema dibuixant objectes que seguiran un moviment natural seguint la llei de la gravetat. O també el programa de Doctora Xinxeta que aquí es poden fer simulacions que fomenten la reflexió i l'acció.

  • La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.
L'ordinador es una màquina tecnològica que ens permet fer una amplia quantitat de coses, fins i tot tantes que anomenar-la eina potser seria un error, tal i com pensen molts autors com Jordi Vivancos ja que ells diuen que un ordinador ens dona moltes possibilitats i recursos en els entorns educatius.
Clica'm per veure la seva argumentació

Exercici de Gtic: 

Cal que amb el processador de textos word, construeixis una taula on hi hagin exemples, cercats per tu, d'aquestes 4 metàfores. Desprès puja l'arxiu word a     http://es.scribd.com/ i penja el seu codi embed al bloc, acompanyat de les explicacions que creguis convenients sobre les metàfores, la tasca de cercar que has realitzat o la que has utilitzat per pujar o publicar un document de word.

Aquesta es la taula que he fet i que després he publicat al Scribd:
Les Quatre Metàfores

Els passos que he seguit per poder publicar-ho al Scribd han sigut:

Primer m'he registrat a la pàgina, fent-me un usuari amb el meu correu Blanquerna i una contrasenya.

Després m'ha sortit un requadre blau on posava "Elija archivos para publicar", he escollit el meu archiu de Word on tenia la graella, li he posat unes etiquetes i el títol que volia que aparegues sobre aquest archiu.

I finalment per poder publicar-lo al meu blog, a dalt  a la pàgina de Scribd hi ha un apartat on posa "insertar" he clicat i ha aparegut el codi embed. Que seguidament he posat al bloc a la part HTML.